Mot SM


Säsongen fortskrider, denna gång med SM till helgen närmast vilket blir kul. SM kommer att bli väldigt högkvalitativ sett med svenska ögon. Hittills har 16 personer kommit under sju sekunder och sex personer har sprungit på 6,80 sekunder eller bättre. Därför tror jag att finalen kommer att bli bland de bättre vi sett på ett par år vilket glädjer mig mycket. Tre personer har desssutom klarat EM-kvalet på 6,75, och det är ganska ovanligt faktiskt. SM blir därför den roligaste tävlingen hittills i år, och jag ser fram emot det mycket.

Nordenkampen för mig blev en godkänd insats. Jag fick en dålig start och kom iväg dåligt, men andra halvan av loppet var istället riktigt bra. Tyvärr var det ju 60 m och inte 100 m vi sprang, varför jag inte hann ikapp ettan och tvåan i loppet. Jag slutade på en tredjeplats på en blygsam tid. Jag är inte helt nöjd, men Sverige vann i alla fall loppet vilket var kul.

Jag blev utsedd till lagkapten för Sverige tillsammans med Nadja Casadei. Tillsammans sprang vi omkring på innerplan och skrek på den svenska deltagarna till bättre prestationer. För tredje året i rad vann Sverige en dubbelseger i kampen mot Sverige och Norge vilket kändes riktigt bra! En grym insats av Sverige, som kanske förbättrades lite av mina och Nadjas glada tillrop. 😉

I veckan blir det lugnt inför SM. Formen är god, så det gäller bara att driva på den lite ytterligare. I dag blir det snabba lopp, och på torsdag några starter, sedan är det fullt ös på lördag.

Leave a Reply