Mot ny vecka


I dag har jag fått lära mig att jag har svårt hår. Det beror dels på att det är rakt, dels på att det är tjockt.

Nu vet ni det också. I fall ni ska klippa mig någon gång.

En bra träningsvecka har avslutats. Tom har varit uppe så det har varit bra tryck på alla passen. Efter styrkan och accelerationerna i tisdags körde vi gymnastik på onsdagen, häck och ett tufft fosfatpass med 3x5x60 m på c:a 7″ med 1′ i vila och 6′ i seriepaus. Man är inte riktigt van vid den typen av löpmängd än, men det var avsevärt mycket bättre än förra veckan då jag bara körde tio lopp och var ganska utpumpat efteråt. Nu var man andfådd och trött, men en serie till hade med största säkerhet klarats av. Som mest har vi kört 25 lopp, men den här perioden blir det max 20 st och lite fortare istället.

I går kördes styrka med hopp och djupa benböj på morgonen och sedan 5×200 på eftermiddagen. I styrkan kom 135 kg upp helt utan problem vilket var lite överraskande för att vara första passet, men dock icke desto mindre glädjande. På eftermiddagen sedan körde jag, Tom och Micke tillsammans med unge mångkamparen Johan Lilja 200-ingarna så det var bra nivå på passet. Att ha några som pushar varandra underlättar mycket när man kör sådana typer av lopp. Alla var rätt slut efteråt, men jämför man med de 300-ingar vi sprang förra vintern så kändes detta ungefär som ett parti bridge.

I dag uppmärksammar vi min pappa på fars dag. Stort grattis! Söndagen har varit en skön dag med farsdagsmiddag hos föräldrarna ute i Matfors, ett bra avslut på en ny vecka som börjas i morgon. Utöver detta har coach Håkan födelsedag! Grattis till dig! Annars har dagen varit ganska lugn. Tanken var att jag och min vän och tillika naprapat Johannes skulle gå upp på ett berg i närheten där i är uppvuxna, men regn och dimma satte stopp. “Det vore ju kul att ha lite utsikt”, sade jag. “Jo, det är ju som är grejen med berg…” svarade han.

Det har han ju så rätt i.

Leave a Reply