Mot ljusare tider


I måndags avslutades en vilovecka som var riktigt behövlig. Inga krämpor i kroppen men en allmän känsla av att vara sliten. Det märks tydligt i kroppen, det är tuffare och tuffare att utföra snabba rörelser med god koordination. Särskilt tydligt märks det i t.ex. hoppövningar där man blir några decimeter sämre när kroppen börjar bli lite trög. Men i måndags drog det alltså igång igen och känslan i kroppen var att man var otroligt lätt och fin, en bjärt kontrast till det sista passet man gjorde innan vilan. Den träningsperiod vi går in i nu är präglad av snabb löpning och explosiv styrka. Hela hösten och vintern har man nött på med grundträning så nu känns det otroligt skönt att få börja springa fort och hitta lätthet! Mycket efterlängtat.

VM förra helgen var kul att titta på och naturligtvis följde jag 60 m med stort intresse. För att gå vidare till semifinal krävdes 6,69, en tid som jag sprang fortare än förra året på EM. Europa står sig ofta bra på inomhusmästerskapen, säkert för att vi har en lång tradition att tävla inomhus, något som är svårt för t.ex. jamaicaner. Sverige hade två representanter på 60 m vilket bevisar svensk sprints starka utveckling just nu. Mycket glädjande!

Våren har börjat komma, om än lite, till Sundsvall och man njuter! 10 grader varmt och sol gör att man genast blir lite gladare och piggare och det får gärna fortsätta så. Om dryga månaden åker jag dock till varmare breddgrader, så skulle vädret vända kan man nog hålla ut.

Glädjande är också att kommunen informerade i går om att man tagit fram ett förslag till ett nytt idrottsområde kring sporthallen med en ny evenemangsarena, upprustning av sporthallen och en friidrottshall! Efter många år av olika besked har nu detta kommit fram och enligt kommunen ryms denna satsning i de 250 miljoner kronor som man vikt åt detta. Förslaget har tagits fram av Peter Byström på Byström Förvaltning som gjord en studie i vilka behov som finns och hur man tillgodoser dessa behov på bästa sätt. I denna studie framkom att en friidrottshall är önskvärd bland många idrotter i Sundsvall, inte bara friidrotten alltså vilket är kul. Nu finns ett gyllene läge att skapa ett högklassigt idrottsområde där man kan samverka och utvecklas. En bred politisk majoritet står bakom detta och förhoppningsvis tas ett beslut om detta i november, med byggstart nästa år. Otroligt positivt för idrottslivet i Sundsvall!

Läs mer här: http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.6948795-loften-om-bygget-av-ny-sportarena och här http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6948905-arena-och-simhall-ska-byggas-igen

 

Leave a Reply