Montepulciano d’Abruzzo


Gårdagen innehöll två riktigt fina pass. Håkan och jag träffades på Nordic på morgonen för lite hoppstyrkan följt av djupa knäböj och ännu lite mer hoppstyrka. Kroppen kändes lite trög under uppvärmningen men släppte successivt och hoppstyrkan kändes kontrollerad och fin. I tiosteg så hoppade jag lika långt som förra veckan. En stabil nivå helt enkelt. Knäböjen skulle gå upp till 141 kg idag. Jag kände mig inte riktigt rapp och kunde vända explosivt när jag längst ner med stången, men ändå kom alla vikter upp en efter en. Nästa och sista veckan blir det 145 kg.

Eftermiddagen bjöd traditionsenligt på en vistelse i kulverten för 5×300 m på 44 s med sju minuters vila. Jag gillar det här passet och såg fram emot det. Knäböjen kändes inte allt för mycket i benen så förhoppningarna var goda om ett bra pass. Jag hade sällskap av mångkamparen Johan Lilja och tillsammans avverkade vi de fem loppen på de utsatta tiderna och det kändes riktigt fint. Stor skillnad från förra veckan då jag blev mycket tröttare då loppen gick långsammare. En härlig utveckling!

Söndag är en lugn dag. Lite lätt träning skall genomföras, lite löpning samt styrka/genomblödning för hälsenor och fötter och det görs nog ute i Matfors hos föräldrarna. Som bekant är det ju fars dag idag så härmed skickar jag en förhoppning om en mycket bra dag till min far, även om jag kommer träffa honom inom ett par timmar. Tack för allt stöd och hjälp jag får av dig och mamma!

Just nu är det soffläge och Vinterstudion som gäller beväpnad med en stor kaffekopp i högernäven. En söndagförmiddag kan knappt börja på ett bättre sätt. Äntligen är Vinterstudion tillbaka och jag längtar redan efter vassa dueller genom vykortsvackra miljöer. För att hetta upp stämningen lite inför skidåret visar jag den här videon. Håll till godo!

Leave a Reply