Lördagstester


Återigen helg, och det innebär skidor på TV:n, träning och även lite ledig tid. Det är verkligen det bästa med att jobba till skillnad från när man pluggade. När man packar ihop och går hem för dagen, förutsatt att man gjort det man skall under veckan som varit, så är man ledig. Man uppskattar helgerna mycket mer nu än vad man gjorde tidigare. När man pluggade flöt liksom alla dagar ihop, på något sätt.

Träningen fortsätter dock, och om c:a 40 minuter skall jag träffa Håkan på Nordic för att köra lite tester av olika slag. Det skall bli intressant att se, det var ett tag sedan vi testade. Tävlingsmänniska som man är så vill man ju naturligtvis prestera bra. Under veckan har träningen rullat på bra, accelerationer och styrka har varit i fokus.

Idag är det en stor tävlingshelg i Sverige och för c:a ett år sedan gjorde jag min första tävling för inomhussäsongen 2011. Det startade direkt mycket bra genom att tangera mitt personliga rekord på 60 m på 6,78, något som sedan sänktes till 6,72 tre gånger. 60 m är roligt att springa och man kan ha lite annat tänk om vad man har när man springer 100 m. Avslappning är inte lika viktigt, man kan springa fort på bara rå power och styrka. Det har ju sin tjusning det med. 60 m handlar dessutom i mångt och mycket om perfektion. Missar man något, om så minsta lilla grejen, kan det vara avgörande för loppets utgång. Det finns inte mycket utrymme för misstag vilket gör det extra spännande.

Idag skall Pernilla göra sin första tävling för säsongen, och naturligtvis håller vi alla tillgängliga tummar för att det går bra! Lycka till!

Kaffet är snart slut och träningen närmar sig. Dessutom går Markus Hellner mot ett SM-guld. Idag blir det inget SM-guld för min del, men förhoppningsvis riktigt bra testresultat.

Trevlig lördag!

Leave a Reply