I Formia


150 m-sprintraka i två etage.

150 m-sprintraka i två etage.

Vy över anläggningen

Vy över anläggningen

Många kaffe blir det under lägrets gång

Cappuccinodags

Stranden i Formia med Arnsten.

Stranden i Formia med Arnsten.

Vy över Gaeta

Vy över Gaeta

Just nu är undertecknad och ett gäng till på plats i Formia i Italien för årets andra vårläger. Hittills har våren haft ett ypperligt upplägg och att åka hit och spetsa träningen tillsammans med Tom och Alexander Brorsson gör förutsättningarna mycket bra. Formia är en träningsanläggning mellan Rom och Neapel och ett ställe jag för femte gången åker till. Med det sagt så förstår ni att jag tycker det är en mycket bra plats. Avstånden är korta, träningsfaciliteterna av högsta klass och maten likaså. Ett perfekt ställe för att enbart koncentrera sig på träning. Bland annat finns det en 150-m sprintraka, och på våningen under den en dito fast på 100 m. Formia bjuder på riktigt bra väder och jag som trodde att jag byggt upp ett bra försvar mot solens strålar i USA hade fel. Är man inte försiktig så bränner man sig lätt.

I går genomfördes ett riktigt högkvalitativt sprintpass. Jag, Tom och Alexander tränade inledningsvis några växlar för att förbereda för sommarens stafettäventyr, och efteråt var det tuffa 80 m-lopp som gällde. Tillsammans höll vi tiderna riktigt snabba och helt enligt plan. 25 grader och lätt medvind gjorde det till en faktiskt ganska njutbar upplevelse, även om nervsystemet successivt havererade ju längre in i passet man kom. Men vi gjorde det bra och det var kul med en hög nivå på träningen. På eftermiddagen var det styrka på programmet kombinerat med hopp och det var ett steg framåt jämfört med USA. De personliga rekorden börjar närmas och förhoppningsvis innan perioden är slut och tävlingarna tar vid kan de pressas ytterligare. Med i hoppningen var också “urkraften från Jämtland”, Daniel Arnsten och visade hur hoppning ska gå till. Även om han nu för tiden inte är aktiv längre var det mycket power som inspirerade oss. Härligt att se!

Nu väntar snart ytterligare en god italiensk middag, kanske mozzarella. I morgon står en båttur till Ponza på programmet. På Alexanders hemsida kan ni se fler bilder från lägret. Kika på www.alexanderbrorsson.com.

Leave a Reply