Höstträningen börjar…


Gårdagen innehöll ett möte med coach Håkan för att dra upp riktlinjerna inför 2012, ett år där jag naturligtvis vill springa fortare än någonsin tidigare. På måndag drar vi igång arbetet. Redan på tisdag kommer ett av de tuffaste passen jag vet att möta mig, nämligen det mytomspunna Aerobic 3-2-1. Ett pass som ingen sprinter som tränat för Håkan har klarat. 800 m på tre minuter, två minuters vila, 600 m på två minuter, en minuts vila och sist en 300-ing på en minut. Efter det vilar man i c:a fem minuter (eller när man är i skick att stå upp själv) och sedan gör man om loppen. Det ser måhända enkelt ut på pappret, men otaliga är de män som knäckts av detta pass. Min tidigare träningskollega Erik Karlsson var närmast när han klarade första serien, men gick sedan i andra in i den berömda väggen och hade knappt styrfart i mål. Friskt vågat…!

Man ser ändå fram emot passet, man ser ju utmaningen i det. Som jag sade till Håkan igår: “man ser i alla fall fram emot det när man sitter här och dricker kaffe”. Kring den andra 600ingen är det inte lika kul!:-) Aerobic 3-2-1 hör till den tuffa höstträningen.

Idag väntar en lugn dag. Jag och min bror ska åka till Molin Bil och titta på lite snygga BMW-bilar och sedan väntar Himlabadets relax.

Ha en god dag!

Leave a Reply