Höstträning


Det nyaste i träningen i höst är passen med kettlebells. För den oinvigde är det styrketräning enligt den gamla ryska skolan. Mycket roligt, väldigt klassiskt, och utmanande för den delen. Det är alltid roligt att prova nya saker och det här känns riktigt häftigt. En gång i veckan i tre veckor har vi kört, och det har känts i kroppen. Men man märker också att man blir bättre för varje gång. Här finns lite övningar för den som vill se: http://www.youtube.com/watch?v=pJ3xMuX0dLE

I övrigt börjar konditionen nå en anständig nivå tack vare de fyra senaste veckornas massiva konditionsperiod. Det är bara under en träningsperiod på hösten man fullkomligt öser på med långlöpning av olika slag, intervaller, 300-ingar, minutlopp osv… Det är väldigt olikt det man gör annars, och det skall väl sägas att det är inte det roligaste man gör på ett träningsår. Men även där märks förbättringar, vilket vi tackar för.

Söndagen förra veckan bjöd på årets första pass i den beryktade grusgropen. Efter sedvanlig uppvärmning blev det 16 lopp i sandtaget som gjorde både ben och huvud stumma, och dessutom bra mycket smutsigare än när man kom. Det är skönt med höstträning!

Leave a Reply