Hamstringsklubben hade möte…


Idag hade hamstringsklubben möte för första gången i höst. Hamstringsklubben har ett mål, att bygga och stärka hamstrings så mycket det bara är möjligt. Hamstringsklubben har haft många medlemmar genom tiderna, men i år är det endast två, varav en är verksam. Jag och Håkan. Håkan utformar programmet och jag verkställer. Orättvist tycker ni, rättvist tycker säkert Håkan.

Hamstringsklubben är oftast ganska trevligt. Man bombarderar baksidorna med ett tufft batteri av övningar och sedan haltar man hem med ömmande ben. Gårdagens löpning gjorde att man inte var ett flexibelt unikum dagen till ära, men lite uppvärmning och några övningar senare började man känna igen kroppen. Några av de övningar vi gör är enbensmarklyft med raka ben, utfall i maskin (se film längst ner på länkade sidan), excentriska utfall på halt underlag samt enbensYo-Yo. Den sista övningen, Yo-Yo (excentrisk legcurl i maskin) är riktigt brutal. Man drar upp med två ben och håller emot med ett. Det var nästan att jag fick be Håkan operera loss mig från maskinen.

Allt gammal värk i baksidorna man fått från tävlandet i somras gjorde sig genast påmint. Men det är bra att riva och slita lite i det excentriskt. Då brukar det alltid försvinna.

Imorgon väntar 3 km distans följt av några serier med kettlebells samt fotstyrka.

Leave a Reply