Friidrottshysteri och säsongsavslut


Friidrotten har varit otroligt intensiv den senaste veckan. VM pågår som bekant i Daegu i Sydkorea vilket har lett till en och annan sen natt där man bevakat resultat. Det är dock lite mysigt tycker jag att gå upp mitt i natten, lägga sig i soffan och titta på några försöksheat, för att sedan slänga tillbaka sig i sängen och somna om. Bolt tjuvade som bekant ut sig på 100 m vilket var tråkigt. Det hade blivit en riktigt bra duell mellan honom och Blake, en duell som jag inte tror Bolt nödvändigtvis hade vunnit. Jag hade faktiskt spelat på Blake som vinnare och när Bolt tjuvade ut sig kunde jag inkassera en liten slant relativt enkelt. Kul! Gårdagens race på 200 m blev dock inte mycket till match för Bolt. Tre tiondelar skiljde ner till tvåan och sedan ytterligare en tiondel ner till Europas största sprintlöfte Christophe Lemaïtre.

För min del blir det inget mer sprintande den här säsongen. De känningar jag fick i baksidan i SM-finalen stör mig lite för mycket för att jag ska våga ställa upp på Finnkampen. Jag har konsulterat hamstringsspecialisten Carl Askling och min coach Håkan och fått entydiga besked att det är dumt att ställa upp. Risken för en skada i baksida lår är för stor för att det skall vara värt att springa. Jag har sprungit bra den här sommaren och vill inte avsluta en fin säsong med en stor skada och därmed tvingas rehabträna i sex veckor istället för att börja grundträna. Nästa år är ett viktigt år med två stora mästerskap och då vill jag ha ett bra utgångsläge. Tråkigt att inte kunna springa på Finnkampen, men tack och lov kommer det ju fler.

Jag kommer dock åka till Finnkampen ändå. I egenskap av kapten för det manliga stafettlaget på 4×100 m kommer jag finnas på plats och stötta och coacha mina lagkamrater. Landslagets grenutvecklingsansvarige inom sprint ringde mig och tyckte att jag skulle vara med eftersom jag är kapten. Naturligtvis kan jag inte säga nej till det, och att få vara med och hjälpa laget slå finnarna är det näst bästa om man inte får springa själv.

En lång tävlingssäsong är sålunda slut. Jag skall sammanfatta den vid ett senare tillfälle, men nu är det friidrott på TV och då får ni ursäkta!

Leave a Reply