Från Matfors till EM


Några lediga dagar kring jul var precis vad som behövdes. Ordentligt med sömn, god mat och avslappning. Julen har varit riktigt skön och med den lediga veckan från träningen blev det ännu bättre. I dag träffades dock jag och Håkan och gjorde några tester för att se hur träningen har gått under hösten och vi kunde båda konstatera att träningen verkar ha gått bra. Tester är alltid kul, man vill ju alltid förbättra sig mot tidigare noteringar, och så blev det även idag. Några personliga rekord kunde noteras, bland annat i Rebound Jump (vriststuds) där 62,1 cm är det nya personliga rekordet. Mina fötter har haft sina problem till och från på grund av allt hårt underlag man belastat dem med genom åren, men idog styrketräning verkar ha betalat sig bra och all elasticitetsträning har också givit effekt. Kul att se att utvecklingen går framåt. Även effekttesterna med skivstången visade på bra resultat. Nu gäller det att få en bra konvertering till löpningen, som även den fungerat bra under hösten. Det blir kul att dra på lite nu på 60 m-loppen på Teneriffa!

I dag läste jag (i all ödmjukhet) en artikel om mig själv som var bland det finaste jag läst om mig själv i något media. Dagbladets Daniel Forsström listade sitt största idrottsminne under 2012 och där jag hade den stora äran att vara högst upp. Det är jag väldigt stolt över med tanke på all högkvalitativ idrott som han säkert har bevittnat i år. Att få en sådan här krönika om sig själv är få förunnat och jag blev väldigt glad när jag läste det. Framförallt sporrar det att bli ännu bättre! Ni som inte sett det kan göra det här: http://dagbladet.se/sport/kronika/1.5429877-mitt-idrottsminne-2012-tarnhuvuds-starka-em

I övrigt så har jag blivit varse om att jag var den förste och snabbaste att anmäla sig till inomhus-SM i Norrköping i februari. Hur det påverkar slutresultatet har jag ingen aning om (förhoppningsvis positivt). Jag hade själv ingen aning om att jag var först, men egentligen är det kanske naturligt med tanke på den gren man håller på med. 🙂 Det är bra att vara ute i god tid, SM vill man definitivt inte missa, speciellt inte nu när svensk sprint är på gång! Dessutom avgörs SM i en fin hall med fina banor. Klart man vill vara med då! Här kan ni se en notis om detta: http://www.smfriidrott.com/tavling/inne-sm-2013/nyheter/snabbast-med-anm%C3%A4lan-snabbast-%C3%A4ven-p%C3%A5-banan

Sjuan har haft en James Bond-kavalkad de senaste dagarna vilket har varit en perfekt avslutning på dagen. Jag är ett stort fan av James Bond, men har ännu inte sett den nya filmen Skyfall. Jag får se till att pallra mig iväg och göra det innan den slutar visas.

Nu sovdags, god natt!

Vinter i Sundsvall

Vinter i Sundsvall

Vinter i Sundsvall

Vinter i Sundsvall

Vinterlandskap

Vinterlandskap

2 thoughts on “Från Matfors till EM

  1. Ser bra ut dette, Stefan! Første påmeldte til SM kan ikke være annet en positivt! Godt nyttår og lykke til med sesongen!

Leave a Reply