Från Leiria till Stockholm via Åbo


Mycket har återigen hänt sedan jag skrev senast. I Portugal sprang jag ett av mina bättre lopp någonsin när jag sprang 10,49 i -0,3. Inget nytt personligt rekord men dock en tid under 10,50 i motvind dessutom. Med det resultatet slutade jag tia i tävlingen.Jag hade en mycket fin acceleration men spände mig lite på slutet och tappade fart. Loppet finns att se här på Youtube.

Vi bodde för övrigt i staden Fátima som är en pilgrimsplats för katoliker i världen. De hade en stor kyrka med ett massivt torg som rymde otroligt många människor. På torget fanns även en smal väg i marmor där katoliker gick på knäna flera hundra meter. Orsaken vet jag faktiskt inte. Dock såg det smärtsamt ut att gå på den stenhårda marmorvägen i 40-gradig hetta.

Några dagar senare var det dags för Finland och Paavo Nurmi Games i Åbo där jag gjorde ett resultat som är var i paritet med loppet i Portugal. I finalen där sprang jag på 10,53 i -0,5 vilket är en lite sämre tid än Portugal, men också med lite mer motvind. Det blev inte mycket vila efter tävlingen. Redan kl 05:00 dagen efter var jag uppe igen och tog ett flyg till Stockholm för att springa i Sollentuna och Folksam GP. Loppet där var lite sämre, dock kom jag trea efter två killar med bättre personliga rekord än jag. Jag hade 10,60 i 0,8.

Nu skulle jag egentligen varit i Serbien och tävlat på Universiaden men jag valde att stanna hemma istället för att träna och förbereda mig för resten av säsongen. Snart är det Windsprint och då hoppas jag kunna springa fort igen.

Leave a Reply