Från Göteborg till Braunschweig


I helgen styrdes kosan till Göteborg för start där på 100 m och 4×100 m. Tävlingen var viktig då den var en observationstävling inför lag-EM helgen efter. Jag såg fram emot tävlingen där de allra bästa svenskarna möttes, och dessutom var garanterade medvind. Arrangörerna hade nämligen lovat att vända löpriktningen efter vinden, något som verkligen uppmuntrar till snabba tider.

I försöken vann jag mitt heat tämligen komfortabelt där jag tyckte att jag tekniskt gjorde ett ganska bra lopp men saknade lite adrenalin. Jag kvalificerade mig därmed för finalen som skulle avgöras någon timme senare. Problem med tidtagningen gjorde dock att allting blev rejält förskjutet och vi startade c:a en timme efter utsatt tid. Utgångsläget i finalen var tufft där ett bra motstånd fanns men samtidigt inspirerande. Jag kom iväg bra på skottet men de övriga delarna av loppet var lite sämre än vad de var i Skara. Det märks att det fortfarande är tidigt på säsongen, alla tekniska bitar finns inte riktigt på plats än. Det fysiska är dock bra och nu framöver gäller det att försöka lägga pusslet.

Loppet kan ni se här: https://www.youtube.com/watch?v=vAVfvb90FLs

Dagen efter var det dags för stafett där jag hade andrasträckan i laget. Jag fick pinnen av Tom och trots en tuff motvind på bortre lång sprang jag en riktigt bra sträcka där jag tekniskt sett hade den bästa löpningen hittills i år. Det kändes stort och kraftfullt och det är precis den känslan jag har när jag springer som bäst i toppfarten. Det känns väldigt lovande inför framtida lopp. I stafetten noterade vi 39,71 i ett lopp med ganska dåliga växlar så jag tror att vi har en hel del att kapa där. Med 39,71 är vi just nu åtta i Europa.

Och övriga Europa möter vi i helgen. På torsdag drar jag iväg till Tyskland och Braunschweig där jag har blivit uttagen i stafettlaget som springer på lördagen och jag är även kapten för laget. Det ska bli grymt kul att i skarpt läge få köra en stafett och jag tror och vet att vi har ett konkurrenskraftigt lag som kan utmana. Vi har mycket att förbättra, helt klart.

Leave a Reply