Från Barcelona till Västerås


Allt medan EM är i full gång skall även jag dra mig ut på tävlingsbanorna igen imorgon. Träningsperioden är slut och jag ska göra första racet nu efter den på Arosvallen i Västerås. Jag förväntar mig inga stordåd imorgon på banorna utan mer ett skönt lopp i förhoppningsvis bra förhållanden som känns bra. Träningen har gått bra under de senaste tre veckorna och jag tycker jag har börjat hitta ett flyt i löpningen igen. Nästa vecka ska benen vara ännu piggare än vad de kommer vara imorrn då det är en av sommarens stora begivenheter i Sundsvall Wind Sprint. En riktigt bra duell mellan Carolina Klüft och Jenny Kallur kommer visas upp på Baldershovs IP, och därtill Tianna Madison från USA som vann VM-guld i längdhopp 2005. Räkna med snabba tider.

Snabba tider har det annars varit i Barcelona de senaste dagarna. 100 m vanns inte helt oväntat av Christophe Lemaitre från Frankrike med en halv comebackande Mark Lewis-Francis som tvåa. Mark träffade jag i Umeå på idrottsmedicin där när han hade blivit opererad av Dr Alfredson i sin hälsena. Bevisligen har operation och rehabilitering gått bra eftersom han fick till årets lopp när det gällde som mest. Häftigt att se! De riktigt snabba tiderna uteblev på grund av en envis motvind men det gick väldigt snabbt ändå. Naturligtvis tråkigt att man inte kunde vara där och springa men siktet är redan inställt mot nästa EM.

Andra glädjeämnen: Michel Torneus i längdhopp. Final imorgon, kan bli riktigt kul. Svenska stafettlaget för damer på 4×100 m som gick till final. Kul och inspirerande!

Leave a Reply