Fortsatt lunk på ön


Livet går sin gilla gång här nere och dessutom går träningen bra som tur är. Nya pers har noterats, 115 kg i överstöt och dessutom 8,07 på Teeter. I onsdags blev det ett kvalitativt blockpass med Erik Karlsson och häckfantomen Philip Nossmy som gick bra. Det känns att man inte för så länge sedan var i en tyngre träningsperiod och därför infinner sig inte riktigt explosiviteten och de rappa benen än. Men den kommer förhoppningsvis komma ju längre tiden fortgår. Idag var det 4×120 m löpning som väntades och även det gick bra. Skönt att springa lite kurva och 120 m är en distans där man kan springa fort hela vägen utan att man blir brutalt trött på slutet Det är för övrigt mycket skönt att komma ner till värmen, kan jag meddela som frusit fast i Sverige. Det behövs mycket mindre tid för uppvärmning och kroppen fungerar mycket bättre. Vi har idag en vecka kvar här på ön och förhoppningsvis bjuder även den på bra träning och vackert väder.

I går träffade coach Håkan, jag och Erik en spanjor vid namn Julio Tous och åt lunch med honom i en vacker fiskeby. Julio är en bekant till Håkan och har jobbat med fysen för bland andra Rafael Nadal och FC Barcelona. Intressant att lyssna på honom, och dessutom en mycket god lunch!

I går bjöds vi på ett intressant skådespel när vi bevittnade en fotbollsmatch här på ön. C.D. Playa de las Americas mötte SC Arguijon (tror jag) och även om det var en tämligen låg spansk division var det heta känslor på planen. Ett tag var det ganska jämt men Arguijon drog det längsta strået och vann till slut. Playa de las Americas hade en ettrig målgörare som firade med att göra en flick flack. En stor artist som dock klev av i halvtid och sågs gå hem sedan. Tydligen fick han inte fortsatt förtroende av coachen som meddelade sitt missnöje i halvtid med att skrika på spelarna så det gick vågor ute på havet. Även publiken var engagerad! Åskådare ropade hetsiga haranger som jag inte kunde översätta och det kanske var lika bra det.

Jag bjuder eder på två bilder från vitt skilda miljöer. Håll till godo.

Leave a Reply