Fortsatt adaption


Mina vader och underben är inte vad de en gång var. I dagsläget känns de som om de är helt obrukbara, och i morgon och i övermorgon kommer det förmodligen kännas ännu värre. Det kombinerat med träningsvärken från gårdagens hamstringsmassaker har gjort att man haft kraftigt begränsad rörlighet bland de allmänna funktionerna idag. Jag var ner på jobbet en sväng och som tur var var det lite folk i rörelse där, annars hade de undrat vem den gamle farbrorn som smög omkring i korridorerna var. Tämligen osmidigt, är ordet. En skugga av hur man kände sig i somras när man var i sitt livs form. Tack och lov är ju detta bara en övergående fas. Det är otroligt vad snabbt kroppen anpassar sig. Jag brukar allt som oftast ha rejäl träningsvärk den första träningsperioden, men efter det så brukar det vara långt mellan gångerna, konstigt nog. Jag tränar dock fortsatt hårt, skall sägas ;-), men jag antar att kroppen anpassar sig och tål mycket.

I dag var det tre kilometer löpning på schemat följt av två varv med tre kettlebellspass. Kettlebells är en rolig träningsform, bra mycket roligare än traditionell cirkelträning med burpees och allt vad det innebär. Dessutom finns det i det närmaste miljarder med olika övningar, och det är också roligt att försöka komma på lite själv. Kul är att försöka jonglera lite med dem, kasta upp dem och byta hand och liknande. Vill man ha inspiration är det bara att besöka YouTube och söka efter kettlebellsträning så har man allt man behöver.

Kettlebells gillar vi, och dessutom är det rätt manligt att kasta järnkulor… eller hur?

Till sist blev det 20 minuter fotstyrka. Och var inte mina Soleus slitna efter rivstarten med löpning den här veckan så fick de sitt lystmäte nu. Men det är bra, jag behöver bli starkare i fötterna. Mycket har hänt sedan jag började använda FiveFingers i träningen, men det finns mer saker att göra.

I morgon väntar en rätt skön dag. Jag har jobbat klart för veckan så det enda på agendan är träning samt en screening av min naprapat. Det är bra att göra det såhär när träningssäsongen är i sin linda, så man vet vilka förutsättningar man går in med. Det känns som om förutsättningarna är goda, med tanke på den grymt bra träning jag hade hösten, vintern och våren samt med en problemfri sommar.

God natt!

2 thoughts on “Fortsatt adaption

  1. Arti å lese dine innlegg. Får et fint innblikk i din treningshverdag + at du har en humoristiks tone. Lykke til med treningssesongen Stefan!

Leave a Reply