Första passet för hösten


I går drog träningen i gång med buller och bång på Baldershovs IP. Jag, Micke, Tom och Johan  och Janne Lilja tillsammans med coach Håkan slöt upp för några intervaller. Trots att träningen är av lite mjukare karaktär denna vecka för att få våra (för tillfället) otränade kroppar att komma i gång så blev passet tufft. 10×300 på 60″ med 2′ i vila, något som på programmet såg relativt lätt ut men som i verkligheten blev tuffare än beräknat. Loppen klarades av, men de sista var ganska tuffa. Framför allt var det tufft eftersom kroppen inte var van vid den här typen av löpning. Faktum var att kroppen inte  kändes redo för löpning över huvud taget. 🙂 Men så här är det varje år och snart kommer man att komma in i gängorna igen.

Efter löpningen körde vi lite styrketräning, också med syftet att komma igång. Redan när vi gick hem från passet hade jag träningsvärk och den är inte mindre idag. Jag går omkring som en cowboy idag… och det är nog mer att vänta de närmaste veckorna.

Jakten på en träningslokal för hösten fortsätter. ST och Dagbladet uppmärksammade detta med en artikel om att vi inte har tillgång till Nordichallen under en tid på åtta veckor. Jag vill understryka att jag inte har något emot att mässor och Gladiatorerna kommer till Nordic, tvärtom! Det är bra att Nordichallen används och att pengar och PR dras hit. Det som inte är rätt i det här sammanhanget är att friidrotten med de grupper som regelbundet är i Nordichallen, inte kommer att ha någon alternativ lokal under tiden och att vi hamnar ute i kylan, bokstavligt talat. Det är tråkigt att friidrotten och ungdomsidrott offras för detta, och det belyser verkligen problemet att det behövs ytor för idrott i Sundsvall, mer än någonsin! Det belyser också problemet som funnits sedan evigheter att friidrotten inte har någon naturlig hemvist i staden, tråkigt nog och att pusslande och omplanerande med träningen hör till vardagen.

Jag hoppas att Sundsvalls kommun kan hjälpa till med att hitta något alternativt under tiden så att träningen för alla inblandade kan fortsätta som planerat!

One thought on “Första passet för hösten

  1. Å jag som var i Nordicgymmet på egen hand och undrade…?? -Var är de snabba grabbarna? Jag kämpade på trots ensamhet med discodunk i högtalarna!

Leave a Reply