Födelsedag


Gårdagen var lite annorlunda här på Teneriffa än vad de tidigare dagarna har varit. Undertecknad fyllde nämligen 26 år, och därmed har också mitt bloggande pågått i fem år. Jag startade bloggen när jag skulle till Jamaica för andra gången 2006 för att dokumentera vad jag gjorde där och sedan dess har bloggandet hållt i sig, om än med visst mellanrum mellan inläggen. Hur som helst så hade jag turen att ha en ledig dag samtidigt som min 26-årsdag inträffade. Efter en skön frukost begav sig jag, coach Håkan, längdhoppare Michel Torneus, höjdhoppare Mehdi Alkhatib samt hopparnas coach Oscar Gidewall till marknaden i Los Christianos. Det var precis vad man förväntade sig av en marknad. Smått kaosartat, trångt, mycket folk och köpslående var man än vände blicken. Det var dock kul att se, inga större inköp gjordes emellertid.

Efter lunch stack jag, Michel och Mehdi till ett ställe upp i bergen för att köra fyrhjuling. Vi gjorde sällskap med en britt som hade 40 stygn i pannan efter att ha slagit i huvudet i en vattenruschkana på ett vattenland häromdagen. Det första han höll på att göra efter att vi drog iväg var att i full sula störta in i en stenmur. Han undkom med blotta förskräckelsen. Men efter tio minuter hade han glömt allt och gasade på så han studsade över stock och sten. Vi, som tyckte det räckte med att se honom nästan köra ihjäl sig, tog det lite lugnare. Det var lite utmanande att köra. Terrängen var ojämn och det bar av både uppför och nerför. Riktigt roligt var det. Dock blev man väldigt smutsig… Eventuellt kommer en bild läggas upp.

Kvällen avslutades med att jag och coach gick till en japansk restaurang och åt gott. Vi tog en meny där man fick en egen kock som tillagade allting framför där man åt på en stor stekhäll. Kocken var otroligt snabb i fingrarna och gjorde små trick och konster där han for fram över hällen. Häftigt, och gott! Kort sagt, en väldigt trevlig födelsedag, och stort tack till de som skickat en hälsning till mig.

Annars i veckan har träningen rullat på bra. Efter ett fint accelerationspass i torsdags och ett nytt personligt rekord i framåtkast med 4kg-kula avslutades veckan med 120-150-120-150-120 m på lördagen. Det var det första riktiga sprintuthållighetspasset så en viss nervositet infann sig. Det gick dock bra och en mycket bra träningsvecka kunde läggas till handlingarna. I dag blir det lite lättare träning, men i morgon väntar sprint igen. Då kanske tillsammans med en europeisk sprintauktoritet. Vidare uppdatering kommer.

Jag och Håkan är själva nu ur den ursprungliga gruppen. Tom och Alexander åkte hem i går och på tisdag åker även Michel och hans gäng hem. I början på förra veckan var det väldigt mycket folk på arenan men nu börjar det tunna ut. Folk kommer och går, bara finska sprinterkillarna består. De är ju här i sex månader.

Leave a Reply