Finland över helgen!


Ett hotellrum i Tammerfors är väl inget dåligt ställe att hamna på en fredagkväll. Vän av ordning kanske undrar vad jag gör här, men som jag säkert tidigare nämnt är det ju tävlingsdags imorgon i den årliga “Tähtien Kisat” som avgörs i Tammerfors 300m-hall. Jag och två svenskar till ska springa 60 m mot en herrans massa finnar. Det blir riktigt kul! Jag har varit mycket tävlingssugen ända sedan jag kom i mål i Glasgow förra veckan och jag hoppas kunna putsa lite på årsbästat imorgon. Formen känns god så det ska inte vara någon omöjlighet om allt faller väl ut. Motståndet blir förstklassigt med finske OS-löparen på 200 m Visa Hongisto, bland andra. Jag gillar att tävla i Finland. De har ofta bra organiserade tävlingar där allt flyter på utan konstigheter, alltid bra motstånd och dessutom anstränger de sig till det yttersta för att få bra resultat. T.ex. brukar de vända löpriktningen efter vinden precis som vi gör i Sundsvall på Wind Sprint.

Det snöade oavbrutet i går i Sundsvall och dagen innan det också vilket gör att vi nu har säkert 70-80 cm snö (utan att egentligen veta alls och utan vetenskaplig mätning). Tidigare har vintrarna varit lite mjäkiga men i år och i fjol har det faktiskt varit rejäla sådana. Det tackar vi för! Dock hade jag ju turen att vara utomlands när köldknäppen med två veckor med -25 grader var. Det gjorde inte så mycket.

Min HTC Magic har krånglat rätt mycket och förra veckan skickades den in för reklamation. Nu visar det sig att jag måste välja en ny telefon ur Tre:s sortiment eftersom HTC Magic har utgått. Genast stöter man på nya problem, vilken skall man ta?

Leave a Reply