“Everything I can clean…”


Nu är det tyvärr inte många dagar kvar här nere. På lördag sticker vi norrut igen men innan dess har vi två pass kvar att beta av. Idag tog vi oss igenom två, ett blockpass på förmiddagen och ett styrkepass på eftermiddagen. Blockpasset var bra och gav mig lite nya funderingar kring tekniken ur blocket. Det finns alltid små saker att slipa på och det kändes bra idag. På eftermiddagen kunde tre nya personliga rekord noteras. Ett i överstöt där jag klarade 117,5 kg och nu har samma rekord i överstöt som i frivändning. Jag kan härmed nu säga samma sak som OS-guld-mångkamparen Erki Nool legendariskt sade under ett träningsläger i Formia, Italien 2004: “Everything I can clean, I can jerk”. Det känns lite kul och vi får se om överstötskurvan följer samma väg som vändningskurvan.

De två andra personliga rekorden var i framåtkast respektive bakåtkast. Helt enkelt går det (för oinitierade) ut på att man ska slunga en 4-kiloskula framåt och bakåt så jävla långt man bara kan. Framåt kastade jag 18,71 vilket var pers med ett par decimeter och i bakåtkast noterades 21,37, Det vill säga nästan en meter till lades till på perset. Riktigt kul att det går framåt.

Ett fjärde personligt rekord skall faktiskt nämnas, det är nämligen i Teeter där jag idag pressade ner rekordet till 8,04. Nära under dröm-åtta nu!

I måndags var det en mikrofinnkamp som avgjordes på arenan här i Playa de las Americas. Finnkampslöparna Jonathan Åstrand och Joni Rautanen hängde på mig och Erik på några 60-lopp. Det gav lite extra krydda i passet vilket resulterade i snabba tider.

Svenskar kommer och går här nere. Förutom ett gäng från Falun och Örebro har även Linus Thörnblad och Philip Nossmy varit här. Igår kom Mattias Claesson hit och helt plötsligt idag dök Michel Torneus och Mehdi Al Khatib med tränare upp. Oväntat men icke desto mindre roligt.

Det huserar en massör här på arenan som är rätt rolig. Han bodde i Norge i några år på 80-talet och talar därför norsk-svensk-spanska där han ogenerat blandar språk. Det är ganska underhållande att lyssna på och dessutom är han utrustad med ett par rejäla nypor. Massage är inte alltid så skönt som det låter. Vid närmare eftertanke är det fler gånger det är plågsamt men skönt. Men det får man ta. “Elitidrott är inte friskvård” sade en vän till mig.

I morgon blir det en lite lugnare dag bestående av endast ett pass träning. Vad som händer sedan är ett oskrivet blad, men att en solstol är inräknad är ingen högoddsare. To train hard, you got to rest hard!

2 thoughts on ““Everything I can clean…”

  1. T-Box! Det låter som Teneriffa vart tipp topp även utan Juttes dance lessons….. Vi får se till att ta det vi lämpligt tillfälle! Kanonkul läsning och super att träningen rullar på så bra.
    Clean and Jerk är ju en grym klassiker, häftigt att du är med i den klubben! Hälsa alla från J.

  2. Härligt med nytt rekord, du är ju riktigt sjukt nära under 8 nu. Inte för jag har koll på sport-världen men för att dra en anekdot från min Elastomaniaperiod så minns jag att jag själv blev mycket glad då jag kom under 12-sekundersstrecket 😉

    För övrigt så måste jag fråga dig om det bara är jag som hört detta men är inte killen i netonet-reklamen som ska prata engelska med jamaicansk brytning SJUKT dålig på det? Du om någon borde ju ha koll 🙂

Leave a Reply