Ett stundande mästerskap


En lugn helg efter tävlingsinfernot som var var mycket behövligt. Den här sommaren har varit väldigt tävlingsintensiv så varje helg hemma värderas lite högre än vad de annars gör. Tränar man hårt, måste man också vila hårt. Vilan blir dock inte längre än att nu på fredag drar SM igång. Undertecknad är anmäld både på 100 och 200 m och ser fram emot det väldigt mycket. 100 avgörs på fredagen och den dubbla distansen på lördag och söndag. Jag har inte gjort något lopp över 200 m i år av olika skäl. Första gången när det var bestämt var i Florö men då krampade min vad till när jag ställde in blocken och då kastade jag in handduken av förklarliga skäl. I Jönköping, andra försöket, skulle jag sprungit men bestämde i sista sekund att jag skulle springa ett extralopp på 100 istället. Tur var väl det, för jag sprang på 10,43 s där och de i 200-loppet fick manuella tider istället för elektroniska. Senaste försöket var på Windsprint, men då ville jag vila mig inför Karlstad där jag skulle springa både 100 och 200. Och nu i Karlstad senast, kände jag mig för trött för att springa och den dagen visade sig till och med 100 m vara en tuff uppgift. Men nu på lördag blir det då med största säkerhet årsdebut på 200 m, något jag längtat efter.

100 m är riktigt bra i år och den svenska statistiken visar att det finns lite djup bakom toppen. Det är kul, kanske vi får se en sprintboom i Sverige om något år med flera löpare under 10,50 och med hög konkurrens. Vi får kanske se en tendens nu i helgen.

Leave a Reply