Ett mycket lyckat Wind Sprint


Veckan som gick har varit rolig. Först avslutades den förra veckan med en tävling i Västerås som gick rätt bra. Två bra lopp, en kropp som känns fin och en seger blev mitt facit där och en bra känsla inför helgens Sundsvall Wind Sprint på Baldershov. Tävlingsarrangörerna hade gjort ett fantastiskt bra jobb med att locka hit bra idrottare, skapa bra förutsättningar med transport och hotell och allt därtill så känslan innan var riktigt bra den här gången. När det dessutom visade sig att vädret på söndagen skulle bli hyfsat verkade det som om det skulle bli det bästa Wind Sprint någonsin, och det blev det!

För min del var det rätt nervöst när jag stod i startblocken i försöken. Det här var min första riktiga tävling efter min träningsperiod och när speakern ropade upp mitt namn och publiken svarade med en applåd kändes det så otroligt inspirerande. Jag hade som mål att göra två bra race och så blev det också. Eftersom jag inte tävlat på ett tag var jag lite nervös över i vilken form jag var men det visade sig att jag inte behövde vara. I försöken hade jag en bra acceleration och en fin och avslappnad toppfartsfas där jag avstannande kom in på 10,57. Det kändes riktigt kul och äntligen är man nere på tider som varit bekanta de senaste åren. Det är en liten bit kvar till perset på 10,40 men det är också en bit kvar på säsongen. I finalen gjorde jag en del tekniska misstag, jag reste mig upp till fullfartslöpning direkt nästan och spände mig lite vilket gjorde att tiden i finalen blev 10,58. Dock mersmak på fler tävlingar och jag längtar redan till SM om dryga två veckor.

Wind Sprint blev en riktig höjdare. Banketten efteråt bjöd på riktigt bra mat och dessutom trevligt att vara i Stadshusets fina salonger. Efteråt avrundade vi några stycken på kasinot i någon timme, och tyvärr gick vi fattigare än när vi kom. Men så brukar det ju tyvärr bli… Hursomhelst, ett stort tack till alla som gjorde Wind Sprint så bra som det var och jag hoppas alla hade trevligt. Tack alla som kom, familj, kompisar och sponsorer!

Jag vill här i bloggen rätta några fel som stod i tidningen igår. Det stod att jag inte tränat på en månad. Det är helt fel. För det är just det jag har gjort, jag har tränat i en månad men inte tävlat på en månad. Det är en rätt stor skillnad. Jag var inte heller besviken efter finalloppet utan satte mig ner på banan för att invänta tiden. Jag blev sjua i finalen, inte åtta, och jag sjasade inte bort de som ville prata med mig. Jag bad en friidrottskompis lämna mig ifred när jag satt och väntade på tiden. Och så var det med det. Inget konstigt alls.

Nu ska jag till jobbet på SSG. På återhörande!

Leave a Reply