En tuff vinter/vår för Sundsvalls Friidrott


Nya tuffa utmaningar väntar när det gäller friidrotten och dess lokalproblem här i regionen. Häromdagen kom beskedet om de mässor och cuper som kommer vara i Nordichallen i vinter, och för vårt vidkommande såg det inte särskilt bra ut. I tre veckor, mitt under uppladdningen mot SM och inomhus-EM kommer det vara mässor och annat där, vilket försvårar träningen avsevärt. Senare, under en månads tid, kommer det vara samma sak, mitt under den viktiga vårträningen. Vi kan säkert vara där i begränsad omfattning under några av tiderna, men ingenting kan tas för givet och stora omstruktureringar i träningen kommer tyvärr bli nödvändiga. Att pendla till Bollnäs eller Krokom för att kunna träna känns både orealistiskt och väldigt besvärligt. Tyvärr finns inte ekonomin för mig att åka iväg på träningsläger under den perioden heller. Viss planering, och tålamod, fordras. 

På något sätt är man ändå van, men man blir lite uppgiven. Det känns inte särskilt seriöst att försöka bedriva elitträning på högsta nationella nivå under de här förutsättningarna. Jag har svårt att tro att GIF Sundsvall hade stängts ute från sin träningsarena mitt under deras brinnande slutspel. Man börjar förstå varför Sundsvall bara har framstående idrottare inom lagsporterna men inte särskilt många på individuell nivå.

2 thoughts on “En tuff vinter/vår för Sundsvalls Friidrott

    • Håller med dig fullständigt. Jag kanske får börja pendla upp till Trondheim för att få bra träningsförutsättningar 🙂 Jag får söka sponsring av Mittnabotåget!

Leave a Reply