En tuff avslutning


tuffa lopp i kulverten för Tärnhuvud, Gerlach och Lilja

Med gårdagens pass avslutades tre veckors bra träning, och vilken avslutning sen! Jag, Mikael Gerlach och Johan Lilja hade samlats i kulverten för att avverka 4×300 på 38″ med 14 minuters vila. Förra veckans pass låg starkt i minnet där det var ordentliga plågor efteråt. Nu skulle det alltså gå en sekund fortare per lopp, men också två minuters mer vila.

Första loppet gick väldigt bra där det var bestämd löpning hela vägen. Klockan stannade på 37,5 och jag var faktiskt förvånad att det gick så lätt att springa så fort. Det bådade gott inför resten av passet. Nästa lopp tappade vi lite tid på och kom in på 38,6, men det korrigerades med en 38,0 i loppet efter. Ni började benen bli rätt syrastumma men ändå mycket piggare än förra veckan, vilket var en mycket välkommen känsla. Ambitionen var att springa på aggressivt i 200 m och sedan försöka hålla frekvensen in. Och det gick! I sista loppet var det bestämd löpning på samtliga hela vägen och klockan stannar på 37,0 på sista, klart under tidsmålet. Dock kostade det rätt mycket att göra en 37,0 i sista, det värkte rejält i kroppen och illamåendet var mycket närvarande. Jag lyckades dock klara mig från att spy, men det var inte långt ifrån. Bilden ovan illustrerar några minuter efter målgång med en spypåse i beredskap.

Ett riktigt bra pass helt enkelt, och nu kan man åka till Orlando med gott samvete och ladda på inför ett bra läger där. Nästa måndag drar nästa träningsperiod igång, och då ska allting gå lite fortare är det tänkt. 300-loppen får dock vänta till hösten, var sak har sin tid:-) Nu är det snabb sprint som gäller!

2 thoughts on “En tuff avslutning

Leave a Reply