En söndag i idrottens tecken


Viloveckan börjar närma sig sitt slut vilket känns bra. Idag väntar ett lättare pass, samma sak i morgon och sedan på tisdag är det fullt ös igen med 60 m- och 70 m-lopp. Nu börjar man bli sugen på snabba lopp! Tävlingssäsongen är faktiskt inte långt borta, och det känns bra. Preliminärt blir det tävlingsstart kring den 26 januari.

Vinterlandskap

I fredags kom vintern i ett raskt antåg. Från att ha varit höstigt och blött slog det till med rejäla snömängder och dessutom blåsigt och kallt. För några dagar sedan var det kring noll grader, och i dag hade vi -14. Jag gillar vintern och i fredags var det riktigt trevligt. Snön yrde vilt runtomkring, samtidigt som jag låg inne framför en brasa och tittade ut. Inte helt dumt. När man vaknade på morgonen var det lite mindre trevligt, när man skulle gräva fram bilen t.ex.

För någon vecka sedan hade jag ett möte med Peder Björk (S), Tommy Eriksson (S), tillsammans med representanter från Sundsvall Dragons, Granlo BK och Västernorrlands Idrottsförbund. Oppositionen i form av S gjorde klart att de hade för avsikt att ta tag i de satsningar på idrottsanläggningar i distriktet som tyvärr rann ut i sanden tidigare i år. Inte en dag för tidigt tycker jag, och bra att vi får ett möte med dem. Trots tidigare möten och besök av Magnus Sjödin nere i kulverten så var inte friidrotten med i den satsning som först presenterades och skulle genomföras. Att det nu tas ett omtag är därför bra och kanske våra behov kan tas med denna gång. Det är precis lika akut nu som tidigare, och vi saknar en naturlig hemvist för friidrotten idag. Växjö har nyligen invigt deras jättefina arenakomplex där många idrotter samsas i en säkert inspirerande miljö. Gå in och titta, om ni är sugna. Är du politiker, så ta in rejält med inspiration: http://www.vaxjo.se/arenastaden

I dag har det varit en riktig idrottsdag på TV. En vacker vinterdag ute, men på TV skidor och skidskytte. En perfekt söndag helt enkelt. Northug blev rejält utpumpad och tappade nästan hela försprånget han hade, men kunde hålla undan med en liten marginal. Jobbigt såg det ut. Tacka vetja 100 m…

Till sist så har jag blivit nominerad till “Årets manlige idrottare” på Medelpads Idrottsgala som är i februari nästa år. Riktigt kul och naturligtvis hedrande. Jag har vunnit en gång tidigare, förhoppningsvis tycker juryn att jag är förtjänt av titeln igen. 2012 var ju som sagt ett riktigt bra år för mig.

Allra sist, någon fler vinterbild. Ha en bra söndag!

BMW:n ligger doldBMWRustad för vinter!

Leave a Reply