En metodisk vecka


Nu har det gått väldigt lång tid innan jag skrev något här. Anledningarna är många. Den främsta är att veckan som varit har gått i studiernas tecken i ett alldeles furiöst tempo. Veckan mynnade ut i en tenta i fredags som jag hoppas förlöpte väl. Kursen i metod som vi har haft den senaste månaden har varit ganska krävande med många inlämningar och en tenta. Nu är det dock över och nu väntar ett intensivt uppsatsskrivande i jakten mot examen. Flyter allt på enligt planen kommer vi vara klara vid jul, vilket naturligtvis vore en trevlig julklapp.

Träningen går på enligt planen nuförtiden. Vi kör grundträningen nu och det är mycket löpning som gäller. Vi tar det säkra före det osäkra med träningen och har ännu inte börjar med någon sprint av något slag, allt för att vänja kropp och hälsena för ett intensivare tempo framgent. Grundträningen är en allt annat än en glamourös period men det har faktiskt sin tjusning det också. På helgerna springer vi runt 20 lopp uppför en brant backe i ett grustag vilket gör att man är trött i skalle och kropp och har sand och dynga i varenda liten vrå. Långt ifrån DN-Galans- och Finnkampens glans. Men att köra fullständigt skiten ur sig utan att behöva tänka på teknik och liknande är faktiskt ett nöje, tro det eller ej.

Snart kommer det in en ny bana i Nordichallen som ska vara lite mjukare än de andra där inne. Det är mycket välkommet eftersom de hårda befintliga banorna är mycket snabba men (som jag tidigare skrivit) inte särskilt skonsamma. Det kan tyckas lite men det förbättrar våra träningsmöjligheter lite iallafall och förhoppningsvis kan skador och skavanker undvikas ännu lite mer.

Nu skall undertecknad dra sig mot sängen (som fortfarande är riktigt skön) och försöka få sömn innan morgondagens styrkepass. Ha en trevlig vecka!

Leave a Reply