En kortis till Stockholm


I fredags-lördags var jag i Stockholm för upptaktsträff med landslaget i stafett angående den satsning som skall göras på lång sikt. Det kommer vara en ambitiös satsning att försöka få till ett starkt och konkurrenskraftigt lag med slutstation på EM i Zürich 2014. Alla i satsningen är ganska unga, jag är nästan äldst med mina 26 år vilket innebär att det finns ganska god återväxt. På träningslägret i Formia kommer det vara lite växlingar och liknande på programmet vilket blir kul. Det kan få en att tagga till lite extra på träningarna. Det var mest information och diskussion och mindre tid för träning och umgänge. Dock körde jag ett träningspass på lördagen och passade på att ta 145 kg i knäböj, fem kg från pers. Bra bra, mycket bra. Träningen går framåt.

I går gjordes sista träningspasset på den andra träningsveckan. Motståndslöpning var det som gällde och det gick bra även om jag var lite trött i kroppen. Vi körde i kulverten, som vanligt. Nordichallen har varit helt indisponibel de senaste två veckorna, jag har inte kunnat köra ett enda träningspass på banorna där. Den kommande veckan ser det inte lovande ut heller. Först var det vårmässan, sedan handsbollscup och nu till helgen är det ny mässa. Tråkigt, men träning måste genomföras ändå och det i sjukhuset.

Idag har jag varit ledig från träningen vilket kändes rätt behövligt. Imorgon tar vi nya tag med den sista träningsveckan innan lite vila och sedan läger. Även om våren är i kraftigt antåg här i staden så längtar jag ordentligt efter sol och god mat i Italien. Första veckan kommer jag vara i Rieti och träna med Italiens bästa sprinter, Simone Collio, precis som på lägret i januari. Efteråt sticker jag till Formia och ansluter med resten av landslaget för hård träning där.

Leave a Reply