En bra vecka


En vecka utan blogginlägg, men här kommer ett. Det har varit fullt upp den senaste veckan med träning, jobb och fint besök. Förra fredagen kom Pernilla hit i ett par dagar och det var naturligtvis mycket välkommet. Hennes besök här rivstartade med två tuffa pass på lördagen med knäböj på förmiddagen och 5×300 m på eftermiddagen. Pernilla skulle springa 200 m och därför kunde vi synka passet och springa tillsammans. När hon sprungit 200 så klev hon av och jag fortsatte. Vi bestämde att jag skulle dra första loppet där jag skulle passera 200 m för henne på c:a 28-29 sekunder och sedan komma in på 300 m på 45 sekunder. Jag var inte riktigt säker på hur fort jag skulle springa, så jag satte iväg i en ganska bra fart. När jag tog mig över 300 m-sträcket så skrattade Håkan och sa: “You’re gonna suffer”*. Jag kom in på 41 sekunder, fyra sekunder under det jag skulle, och jag hade passerat 200 m på c:a 26 sekunder och därmed lurat Pernilla att springa mycket fortare än hon skulle. Vi bestämde snabbt efter det att det var nog bättre att Pernilla drog loppen, och det var tur det. De fyra efterföljande loppen drog hon helt perfekt och jag sprang alla loppen på strax under 45 sekunder och hon sina lopp precis på de tider hon skulle. Min fartkänsla var inte den allra bästa, skulle man kunna säga! 🙂 Dock var ju Pernillas riktigt bra! Vi klarade dock passet och kunde trötta men nöjda slänga ner oss i soffan på kvällen senare.

I övrigt bjöd veckan på mycket kvalitetstid vilket man får passa på när man ses. Avkoppling mellan hårda träningspass är viktigt, annars orkar man inte.

I morgon avslutas den andra träningsveckan av tre och det rullar på bra. Löpassen är tuffa. I morgon är det åter dubbelpass med knäböj på förmiddagen och 300-ingar på eftermiddagen. I morgon skall de gå lite fortare, 44 sekunder, och veckan efter på 43 sekunder. Träningen blir tuffare och tuffare, precis som det skall vara. På måndag är det den sista tuffa veckan innan en lugnare dito följer upp.

Nordic har varit en enda stor arbetsplats den senaste tiden. Arbetet med att gjuta nya pålar och att jämna ut marken har pågått intensivt. Förhoppningsvis är det slut snart. Än så länge har det inte stört träningen på något större vis. Då får man vara glad.

Dagen har bjudit på jobb som följdes upp av en mycket lätt träning på sena eftermiddagen. Lite gymnastik och bålstyrka stod på programmet. Imorgon är det fullt ös igen!

Leave a Reply