Efter Wind Sprint och Weinheim


Tävlingssäsongen rullar på och i söndags blev det definitivt klart att ett svensk stafettlag inte kommer att åka på VM i Moskva. Tre ynka hundradelar fattades för att vi skulle få starta vilket var rätt surt. Vi hoppades att IAAF skulle vara snälla och låta oss åka ändå på något sorts wild card, men så blev det inte och vi får vackert följa VM från soffan istället för på plats. Tråkigt, för jag tror som tidigare nämnt att vi hade haft där att göra.

SSG Wind Sprint var en härlig dag på Baldershov med friidrott och sprint när den är som allra bäst. Vädret visade sig från sin allra bästa sida, och naturligtvis var också vindarna med oss. Världssprinters var på plats och de gjorde inte publiken besvikna. Jaysuma Saidy Ndure från Norge vann på 9,95 s och därmed blev Baldershov en av de få arenor i Sverige som sett vinnartider under 10 sekunder. För min egen del gjorde jag en del tekniska misstag i starten och missade A-finalen med en hundradel, men istället vann jag B-finalen vilket var kul. Jag har fortfarande en del tekniska problem i min löpning och har haft lite problem att få ihop alla bitar när jag springer. Jag väntar fortfarande på att få ihop det och som tur är är ju inte säsongen slut!

I går sprang jag i Weinheim i Tyskland där förhållandena också var mycket goda, om än lite varmare än i Sundsvall. 38 grader steg kvicksilvret till vilket gjorde det lite plågsamt mellan varven för en köldvan norrlänning. Jag kände mig ganska pigg i kroppen i går och sprang på 10,52 i både försök och final med 1,5 i ryggen i första loppet och 0,4 i andra. Loppen kändes ganska lika som säsongen har varit hittills med en del teknikproblem här och var. Dock var det årets bästa lopp om man tar vind och teknik i beaktande, vilket känns bra inför SM om några veckor.

Weinheim var kul på fler sätt än löpning med att jag träffade min farbror, hans fru och mina tre kusiner som bor i krokarna däromkring. Det är inte så ofta man får träffa dem vilket gjorde Weinheim-resan extra roligt. Jag och Tom blev bjudna på grillfest hemma i trädgården kring vinrankorna vilket var en bra avslutning på kvällen.

Tyska släkten

Tyska släkten i Kallstadt

Säsongen tar en liten paus nu under VM vilket är lite tråkigt och det är svårt att hitta tävlingar så just nu är det lite osäkert när nästa start är. Förhoppningsvis snart dock!

Leave a Reply