Det närmar sig

Säsongen 2019 har varit igång sedan länge, och om någon vecka är det min tur att kliva in på tävlingsbanorna. Jag har avsiktligt väntat med att tävla för att istället träna en längre tid. Jag ville ha en bra grund att stå på när väl tävlandet börjar. Det brukar vara en mer hälsosam strategi när väl tävlingsperioden är igång. Under våren hade jag en vadmuskel som besvärade mig, och det gjorde att jag tappade några veckor i träningstid. Under den perioden kunde jag hela tiden träna på med bra intensitet, men fick köra lite alternativ träning istället för löpning på bana, eller med lite mindre mängd än vad jag skulle ha gjort egentligen.

Så istället för att börja tävla i slutet av maj, så valde jag att ta igen den tiden jag tappade genom att träna på. Och det har jag gjort nu. Vaden är inget problem längre och jag har kunnat köra på enligt plan. Löptekniken har börjat att stabilisera sig och jag känner att jag har ett bra flyt i toppfartslöpningen. Det var något jag har saknat i 100 m-loppen framför allt under fjolåret.

Wind Sprint 28 juli blir den första tävlingen och där kommer jag att springa 100 m. I morgon kommer jag att köra första passet med lite mer formdrivande träning. Det är det steget som är kvar att göra och det kommer att göras i takt med att min säsong börjar. Målet är att vara i riktigt bra form till SM som avgörs i slutet av augusti.

Det ska bli skönt att börja tävla på hemmaplan, och dessutom mot bra motstånd direkt. Det brukar ta fram det bästa ur mig, i synnerhet när det är på hemmaplan!