Det är igång!


Nu har det äntligen börjat! VM startade idag i Berlin och igår kväll längtade jag till idag och önskade att natten skulle gå fort så kan kunde sätta mig i soffan och titta. 100 m-försöken gjorde mig inte besviken. Det är kul att se de allra största stjärnorna som går vidare, helst med så små marginaler som möjligt. Asafa Powell var två hundradelar från att gå och duscha och se resten av 100 m-loppen från läktaren. Han såg lite halvskakig ut när han tittade på resultatlistan. Men vilken start och acceleration han har! Förhoppningsvis smyger han lite i vassen och kan knipa en medalj, trots hans dystra mästerskapshistorik. Usain såg ut som om han hade bråttom hem till TV-soffan själv. Utan större besvär tog han sig igenom sitt försöksheat utan en tillstymmelse till ansträngning och hastade vidare genom den mixade zonen utan att ge några intervjuer. En annan som var kul att se var den franske junioren Christophe Lemaître som vann sitt försöksheat på 10,23 i motvind. Vi får se vad kvällens kvartsfinaler erbjuder…

Nu skall jag själv iväg och träna så jag kan få vara med förhoppningsvis om något år. Det blev ingen tävling idag på Balders för min del, av två skäl. Det ena var att jag har lagt upp en liten träningsperiod mot Finnkampen, och det andra är att tävlingen blev inställd på grund av för få deltagare, tråkigt nog.

På återhörande!

Leave a Reply