De sista passen på träningslägret


Det är inte så många dagar på detta månadslånga träningsläger, och därmed inte heller så många pass i. I dag gjordes det näst sista löppasset, som innehöll accelerations- och startblocksträning. Det börjar kännas i kroppen att man varit i gång och tränat i tre veckor, och i dag var det lite trögare än vanligt att värma upp. Kroppen känns dock följsam och bra, men den kräver lite mer tid än innan för att komma i gång och innan rappheten infinner sig. Blockpasset i dag gjordes tillsammans med Tom och Carl Armfelt så sparringen var det inget fel på. Passet gick bra, men fortfarande finns det några tekniska detaljer att slipa på innan tävlingsstarten i slutet av maj. Formen börjar dock komma så sakteliga.

I morgon väntar ett styrkepass tillsammans med lite hoppstyrka. Vi ska bland annat hoppa tiosteg vilket är kul och brukar betyda möjlighet till personliga rekord. Alla har hoppat bra här nere (inklusive jag själv) så i morgon blir det den sista chansen att putsa till personbästat innan hemresan. Den chansen ska vi ta!

Allting är idealiskt här för att bedriva en elitsatsning. Genom åren har man åkt till många ställen för att vara på träningsläger men frågan är om inte IMG Academy är ett av de bästa, i alla fall om man ska vara borta en längre tid. Som nu, när vi bor i ett lite större hus, så kan man känna sig hemma på ett bra sätt som är lite svårare än om man till exempel bor i ett hotellrum i en månads tid. Ytorna gör att man inte känner sig lika instängd, vilket så klart är viktigt för trivseln. Eftersom vi ändå är fyra elitidrottsmän i samma hus så är det viktigt att alla har möjlighet att kunna gå iväg och vara ifred om man vill, och samtidigt ha ett rum där vi alla kan sitta och prata. Även om vi är synkade, har alla lite olika rytm och vanor.

Det sista passet görs på fredag med löpning på morgonen och styrka på eftermiddagen. Det löppasset är också veckans viktigaste så det gäller att hålla intensiteten uppe nu ända tills vi åker. Det blir en tuff sistadag, men eftersom vi åker på lördag så har vi inte så mycket val än att köra ett dubbelpass. Det blir dock en mycket värdig avslutning på ett hittills mycket bra träningsläger!

Blockstart

Leave a Reply