Dagen då snön kom till byn, och sedan försvann igen


I Sundsvall i veckan har det varit så mulet de senaste två veckorna att det börjar bli lite trist nu. Det känns som om man är i Mordor när man tittar ut genom fönstret och på Sundsvallsborna har det varit ungefär samma sinnesstämning som den gode Frodo hade när han närmade sig sitt mål. Överallt gråa skyar, som muntras upp med lite regnstänk. Dock blev man lite positivt överraskad häromdagen när man vaknade och det låg, om än tunt, ett snötäcke på backen! Det fick dock inte ligga länge innan det byttes ut mot regn och allt var som vanligt. Det är dagar som dessa man längtar bort mot träningsläger, men ett sådant väntar inte förrän efter nyår. Yr.no aviserar ingen sol den närmaste tiden, kanske på torsdag. Vi hoppas.

Jag har haft vila från träningen den här veckan vilket har gjort rastlösheten ännu större. Om vädret är dåligt kan man alltid muntra upp sig själv med några tunga knäböj eller dips. Men istället har jag fått förkovra mig i förvaltningsrätt som kanske inte är den mest intressanta delen inom juridiken. Men det är bara att plöja på.

En annan (rolig?) sak som hänt var att nu när ledigheten inföll sig begav jag mig, i egenskap av riskgrupp, till Bergsåkers travbana för att vaccinera mig mot svininfluensan. Det passade bra nu när det var vilovecka i fall jag skulle få någon biverkning. Den väntade inte på sig. Jag vaknade mitt i natten med armvärk och dagen efter intog jag det klassiska “dagen efter vaccinations”-stadiet med lätt förkylningskänsla. Det försvann emellertid fort och armvärken klingade sakta av även den. Så nu ska jag förhoppningsvis vara väl rustad mot denna fruktade sjukdom.

Nu längtar vi till på tisdag då jag börjar träna igen!

Leave a Reply