Coach Håkan har ordet


Vi har tillsammans med Sverigeeliten i sprint och häck tillbringat helgen i Borås, staden som är centrum i Sjuhäradsbygden. Borås är bland annat känd för sina textilindustrier och många postorderföretag, vilka kan ses som en sorts efterföljare till bygdens forntida kringresande handelsmän, knallarna.

Vad karakteriserar då människorna i denna del av Sverige? Många säger att här finner man duktiga och sparsamma entreprenörer, något som inte minst är manifesterat genom mycket fina arenor och hallar som stadens idrottsrörelse har stor glädje av. Inga skrytbyggen utan funktionella och extremt prisvärda byggen som gett stor valuta för pengarna. Byggen som är goda exempel på hur skattepengar kan användas om viljan finns.

I Borås kan man bland annat stoltsera med vackra Borås arena med plats för 18 000 betalande åskådare. Arenan stod klar 2005 till en kostnad av 117 miljoner. Detta att jämföra med till exempel Swedbank Arena i Malmö som kostade 600 miljoner att bygga, kommentarer överflödiga!

http://www.elfsborg.se/biljetter/boras-arena

Knallarna i Friidrottsklubben Ymer har tillsammans med Borås kommun byggt en mycket fin hall för friidrott och många andra sporter för sanslösa billiga 13,5 miljoner. Normalt brukar dylika hallar kosta 40-50 miljoner.

www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=195464

Hur används våra skattepengar i Sundsvall när det gäller satsningar på idrott? Svårt att veta exakt men så mycket vet jag; vore jag kommunalråd i Sundsvall skulle jag anställa en knalle som projektledare för alla kommunala byggen.

Håkan Andersson, personlig tränare åt Stefan Tärnhuvud

One thought on “Coach Håkan har ordet

Leave a Reply