Bob Marley, Horse Mouth och internetstrategier


Idag skulle det vara Bob Marleys födelsedag. 2006 var jag på Jamaica just den här dagen och då minns jag att det var en del uppståndelse där hans minne hedrades. Idag skulle han ha fyllt 67 år. Även om han dog tidigt hann han sätta en mycket stor prägel på Jamaica och på reggaemusiken och gjorde rätt bra PR för Jamaicas musikindustri, kan man säga.

När jag var på Jamaica 2009 fick jag på mycket nära håll se en annan reggaelegend, nämligen Leroy “Horse mouth” Wallace. Mannen med det föga smickrande smeknamnet är den av reggaehistoriens mest kända trummisar och vi åkte samma flyg från Miami till Kingston en dag i april 2009. Häftigt tyckte jag, och direkt när man såg honom kunde man förstå varför han har fått sitt smeknamn. Han är riktigt skön att lyssna på och har varit med i många stora produktioner genom åren. Den som vill se honom trumma loss kan kika här:

http://www.youtube.com/watch?v=o5M-yABKv0M&feature=youtube_gdata_player

Här pratar han om Bob Marley och hans betydelse:

http://www.youtube.com/watch?v=Z6dgjKfV4K8&feature=youtube_gdata_player

Dagen har tillbringats i Stockholm på Internetstrategidagen på Nalen. Det var mycket intressant och man fick många idéer och tankeställare om hur man jobbar med kommunikationen, både internt och externt. Det kommer bli nyttiga verktyg att använda när man sitter åter på kontoret på SSG på onsdag. Det var föreläsare som både engagerade och ifrågasatte och det kändes nyttigt att få färsk branschinfo. Mer information om Internetstrategidagen finns här: www.internetstrategidagen.com

I söndags var jag och tittade på tävlingen Raka Spåret i Sätrahallen. Det är inte utan att man blir tävlingssugen när man ser sprint. Men jag ska ha tålamod, sommaren 2012 är det som gäller.

Snart går flyget norrut igen. På återförande!

Leave a Reply