Istanbul belediyesi


Återigen har mycket hänt på kort tid vilket har lett till en dålig uppdatering på min blogg. Jag ska försöka beta av det i någorlunda kronologisk ordning.

Efter Malmö tog jag och Johannes en roadtrip ner till Värmland och Kil där jag skulle tävla. Dagen innan tävlingen avnjöts en god middag i gott sällskap hos Johan Engberg med sambo. Johan imponerade lite med den goda grytan han hade gjort och sedan imponerade han med sitt Nintendo Wii som vi spelade en stund med. Otroligt roligt och man blev riktigt sugen på att köpa sig ett eget.

Tävlingen i Kil gick ganska bra. 100 och 200 m, två nya årsbästan i nollvind och sedan bar det av hemåt igen. Värmland var trevligt som alltid och det blev en rolig utflykt ner. Desto mindre roligt var Johannes ögoninfektion som han drog på sig. Han vaknade på morgonen tävlingsdagen och såg ut som om han just hade kommit hem från tre veckor på Ibiza. Hela resan hem satt han med desinfektionsmedel och smörjde så fort han tog i någonting.

Efter Kil och Värmland drog jag och Håkan till Florö i Norge och även nordens västligaste punkt. Denna lilla by anordnar varje år en friidrottstävling där de är duktiga och vänder löpriktningen efter vinden. Tävlingen var en av de absolut trevligaste jag har varit på. Proffsigt ordnat, trevliga och duktiga funktionärer och en härlig inramning. Jag sprang bra och vann 100 m och kom trea på 200. Återigen, två nya årsbästan och en bra skalp då jag slog den afrikanske mästare över 200 m på 100 m.

Sen på kvällen samlades vi som tävlade på en båt och vi åkte ut i det norska vattnet på en fisketur. Bland berg och skär lade vi till och fiskade och åt middag i vacker miljö. För min egen del blev det lyckat då jag drog upp en ganska bastant vitling! Min största fisk någonsin!

Nu senast åkte jag till Istanbul där det var dags för Europacupen. Jag hade fått äran att springa 100 m för Sverige och på uppvärmningen kändes det väldigt bra. I loppet sedan kändes det ännu bättre då jag avverkade 100 m snabbare än någonsin tidigare, 10,42! Dock i mer vind än vad som var tillåtet, men en skön känsla att springa så fort! Förhoppningsvis får man göra det i godkänd vind vid ett senare tillfälle.

Med mina 10,42 hamnade jag på en femteplats istället för den sistaplats jag skulle haft enligt statistiken. Roligt att ta några skalper och att kunna överraska! Ännu härligare var att Sverige avancerade till Superligan inför nästa år vilket innebär hårdare motstånd. Roligt och inspirerande!

Istanbul är en mäktig stad med sina elva miljoner invånare. Aldrig har jag sett så mycket bilar på samma gång och trafikstockningarna var bland det värsta jag har varit med om. Att färdas en kilometer kunde ta 30 minuter vilket var lite jobbigt i transporten mellan hotell och arena. Överallt bredde hus och byggkranar ut sig och staden verkar expandera mer och mer för varje dag. Läckert att se. Vi fick även åka med på en båttur på Bosporen, sundet mellan europa och asien vilket också var fascinerande och vi fick också besöka den blå moskén. Allting var mäktiga påminnelser om hur viktig Istanbul var en gång i tiden i handelsvägarna mellan Europa och Asien.

Nu framöver väntas det ännu mer med Göteborg till helgen, Finland på onsdag och sedan höjdpunkten Sundsvall WindSprint nästa söndag. Vi håller tummarna inför kommande tävlingar och förhoppningsvis kommer något inlägg mellan varven.

Leave a Reply