Avslöjande mätningar in på bara skinnet


Häromdagen genomfördes en spännande mätning i Bollnäs. Jag, Coach Andersson, ordförande Svanholm och assistant Coach Jutterström åkte ner till Bollnäs för att göra en fettmätning på våra tränade kroppar. I Bollnäs finns nämligen en så kallad BodPod som är som ett ägg man kliver in i och får sin kropp genomlyst. Väl där i sitter man i någon minut och blir synad av apparaten som sedan avslöjar vilken fettprocent man har. Ägget ser för övrigt ut som en rymdkapsel vilket resulterade i ett par skrattsalvor när man, iklädd en röd badmössa, satt och blev granskad. Undertecknad vägde in på 70,8 kg ochefter två mätningar kunde konstateras att min fettprocent låg på 10,8 %. Mitt mål var under tio procent vilket innebär att det får bli en fortsatt deffperiod mot sommaren. Jag hade i alla fall minst fettprocent i gänget vilket gjorde mig lättad… Med ett fettfritt självförtroende genomfördes efteråt ett bra sprintpass som avslöjade att formen för sommaren börjar infinna sig.

I helgen genomfördes även en av mina favorittävlingar, nämligen Florø Friidrettsfestival i Norge. Jag har vunnit 100 m där de senaste två åren och satte även mitt pers på 10,40 där ifjol. Det var med tungt hjärta jag kollade resultaten därifrån när jag såg att sprintkollega Karlsson sprang i rätt bra förhållanden där. Tråkigt att inte kunna vara med i år på grund av min förlängda träningsperiod men jag kommer tillbaka nästa år. Erik gjorde för övrigt en bra tävlingsdebut och resten av sommaren kommer säkert bli kul!

Just nu sitter jag på ett tåg från Malmö till Karlshamn där jag ska hälsa på min farmor över dagen. Jag är nere och hälsar på min flickvän i Malmö och när hon jobbar får man passa på att hälsa på släkten i de södra delarna av landet. Utanför tåget lyser gula rapsfält och i öronen ljuder Bo Kaspers Orkester. Det känns som en rätt bra resa!

2 thoughts on “Avslöjande mätningar in på bara skinnet

  1. Hej!

    Var någonstans kan jag vända mig för att göra en Bodpod mätning i Bollnäs? Hittar ingen info alls om bodpod i Bollnäs.

    Mvh Sofie

Leave a Reply