Att vila


Efter SM var det dags för den sista tävlingen som skulle ske helgen efter i Skara. På uppvärmningen där kände jag mig stel i baksidan, och bestämde kort innan start för att ställa in. Tråkigt så klart när man har åkt från Sundsvall till Skara för att springa på de erkänt snabba banorna på Sparbanken arena, men alternativet var att ställa sig i startblocket med en eventuell skada som följd, så var ju det inte ett särskilt svårt val. I stället fick jag se andra springa fort, bland annat min träningskompis Mikael som sänkte sitt personliga rekord på 100 m. Det är inte så dumt det heller. Skara finns kvar till nästa år, och då är jag på plats och springer igen!

De efterföljande veckorna efter Skara har varit väldigt stillsamma, i alla fall om man ser till träningen. Alltid efter säsongen så får man några veckors vila då man inte gör någonting i träningsväg alls, i alla fall ingenting som innebär sprint. Mycket annat har istället hänt som man inte tar sig tid att göra under säsong riktigt. Bland annat har jag, min vän och naprapat Johannes Solberg på ElitRehab och Johan Wissman varit och fjällvandrat, så som vi alltid gör efter säsongen. Det var otroligt skönt att vara uppe till fjälls utan täckning på mobilen och bara vandra, fiska och slappna av. Verkligen en höjdpunkt för året! En till fjällresa har hunnits med i helgen som var. Denna gång tillsammans med Pernilla och vi besökte Åre höstmarknad och gick runt i de vackra miljöerna och de granna färgerna som just nu träden har. Vi stack även upp på Åreskutan en kort sväng och beundrade utsikten. Helgen innan var sprinterkollegan Alexander Brorsson och hans flickvän Malin varit och hälsade på i Sundsvall, vilket så klart var kul! Kul att umgås under andra former än på tävlingar och träningsläger.

I morgon väntar dock träningsstart igen, och det är som alltid med spänd förväntan. Förra året när jag började träna var jag lite mer osäker på min status än vad jag är i dag. Håller kroppen för belastningen som komma skall? Nu dock vet jag att så är fallet. Den håller, och mer därtill. Den klarar av att både grundträna och snabbhetsträna och det gör att jag kan med ett något lugnare sinnelag gå in i grundträningen inför sprintsäsongen 2017. Fokus denna vinter blir att få bra kontinuitet i träningen med få avbrott och med en hög jämn nivå. Får jag ihop det är jag övertygad om att 2017 kommer att bli ett snabbare år än 2016, som efter många om och men blev ett väldigt bra år.

Innan träningen börjar i morgon ska jag dock sträcka ut mig i soffan ordentligt. Man får vara rädd om denna tid, det är ju trots allt ett år till nästa vila!

Glada gutter på tur i Steinkjer

Glada gutter på tur i Steinkjer

Åre

Åre

Ottsjö

Ottsjö

Ottsjö

Ottsjö

Åreskutan mot Kallsjön

Åreskutan mot Kallsjön

Frösön

Frösön

Glatt gäng på Södra berget i Sundsvall

Glatt gäng på Södra berget i Sundsvall

Leave a Reply