Åter i civilisationen


Tillbaka till civilisationen efter några dagar till fjälls! Jag, min naprapat Johannes Solberg och Johan Wissman betvingade återigen de norska fjällen, något av en tradition som startades för två år sedan. Utrustade med livets nödtorft och gott humör stack vi på onsdagen upp till Steinkjer för en övernattning hos Johannes kusin och på torsdagen började vi vandringen upp till Johannes stuga uppe i bergen. Tre dagar uppe till fjälls gör gott för själen. Fiske, stillhet och vandring är skönt efter en säsong med många resor och högt tempo. I synnerhet fisket blev lyckat i år där undertecknad drog upp två öringar där den största vägde 0,5 kilo.

På söndagen packade vi ihop oss och gick neråt och så i går kväll bytte vi atlantkusten mot Bottenhavet och var åter på plats i Sundsvall. Ett par grymma dagar till fjälls, skönt!

Viloperioden fortsätter och varvas med lite rehabträning. Baksidan som satte stopp för min medverkan i en SM-final och Finnkampen besvärar mig inte alls. När träningen drar igång igen om någon vecka kommer jag kunna köra på som om inget har hänt. Höstträningen kommer bli riktigt rolig och jag ser redan fram emot den. Jag längtar efter att träna hårt och nu i höst kommer vi nog lägga in lite roliga inslag i träningen som gymnastik och kanske lite crossfit-betonad träning. Jag siktar mot att göra en bra inomhussäsong med inomhus-EM i Göteborg i mars som höjdpunkt.

Dock är det ju vila ett tag till, och det ska vi verkligen ta fasta på.

En skäggig Tärnhuvud och en slätare variant

Fjällivet sätter sina spår

Leave a Reply