Arrivo in Rieti


Igår vid lunch kom vi fram till Rieti, en mysig liten italiensk stad några mil nordost om Rom. Vi blev upphämtad av en biffig kille i svart kavaj, solglasögon med ett headset i öronen. Han såg ut som en livvakt av något slag, och hans lätt aggressiva körstil gav våra misstankar vatten på sin kvarn. Trafiken var ganska tät eftersom påsksugna italienare var ute för att åka hem till vänner och familj över helgen. Efter drygt två timmar kom vi dock fram till vårt hotell i centrala Rieti. Gårdagen blev lugn, vi tog en promenad på eftermiddagen och åt sedan middag med Simone Collio på kvällen. Det var ganska livat på torget mitt i staden med mycket folk som var ute och gick och runt omkring satt folk och drack kaffe, rödvin och grappa. Riktigt trevlig stämning.

Idag passade jag på att sova ut ordentligt. Det har blivit några tidiga morgnar de senaste dagarna, senast igår där flyget gick i arla morgonstund. Efter en skön frukost hämtade Simone upp oss för att sticka till arenan. Den smått mytiska Rieti-arenan som producerat världsrekord och fantastiska tider. Jag kände lite på banorna och de var verkligen de hårdaste jag någonsin varit på och jag kan verkligen förstå att det görs bra resultat här.

Vädret visade sig inte från sin bästa sida idag med mulet och lite regn, så vi gick in i ett stort långt tält bakom läktaren där det fanns möjlighet att springa 100 m, hoppa längd och stav och lite gymnastikutrustning. Imponerande att de lyckas klämma in så mycket på ett ganska begränsat område. Själva träningen idag var lugn. En uppvärmning följt av lite stegringslopp var en bra väckning för kroppen inför morgondagens snabba lopp. Det blir intressant och roligt.

Nedan bifogas lite bilder för första dagen.

2 thoughts on “Arrivo in Rieti

Leave a Reply