Ändrade planer för sommaren


Tävlingssäsongen har börjat lite knackigt för mig och inte alls som jag hoppades att den skulle. Jag har inte presterat de tider jag gärna skulle velat eller som jag borde och trots ett intensivt tävlande har inte tendenser till snabbare tider visats. Anledningen till detta är att jag har haft en bra vår träningsmässigt men med lite för många saker som har stört. Kontinuiteten med högkvalitativ träning har varit för dålig, inte på grund av skador utan på grund av små känningar och störningsmoment. Efter fyra tävlingar med i stort sett samma resultat och en rostig känsla i kroppen tog jag och min tränare Håkan det obekväma beslutet att denna dåliga trend måste brytas. Vi kom fram till att den bästa lösningen är att försöka ta igen den förlorade tiden med en träningsperiod på c:a fyra veckor utan tävlande. Nackdelen med detta beslut är att träningsperioden kommer ske på bekostnad på EM.

Jag har alltid sagt och tänkt med EM i Barcelona att jag är inte där för att vara turist utan att vara där för att konkurrera. Mina mål har varit att gå vidare från försök och kanske kvartsfinaler och kunna göra slagkraftiga tider på europeisk nivå. Med de tider jag presterar nu så har jag ingenting på ett EM att göra vilket leder till att jag ger upp jakten på att hitta formen för att kvala. Jag kommer istället koncentrera mig istället på den senare delen av säsongen med Sundsvall Wind Sprint, SM och Finnkampen som största mål. Min ambition för EM var inte att springa 10,50 och bli utslagen i försöken och jag ville aldrig åka dit som turist. Kan jag inte prestera på den nivå jag vill så avstår jag EM och följer det i TV-soffan istället. Tack och lov är det kort tid till nästa gång. I Helsingfors 2012 ska jag stå på startbanan och förhoppningsvis ha ännu högre mål och ambitioner då.

Det var väldigt svårt att bestämma detta eftersom EM är något som jag, tillsammans med min tränare, mina sponsorer och min familj har jobbat hårt mot i flera års tid. Jag är dock väldigt tacksam över alla som sagt att jag tagit rätt beslut och jag hoppas det gynnar mig i det långa loppet.

Nu väntar fyra veckors tuff körning för att ta igen förlorad tid och nya tag mot snabba tider på banan 2010.

På återhörande

2 thoughts on “Ändrade planer för sommaren

Leave a Reply