Adesso – Formia


Från USA till Italien via en vecka hemma i Sverige. Tvära kast just nu, men så är det också en intensiv säsong med läger, så som det ofta är vid den här tiden. Stafettlandslaget har just nu läger tillsammans här i Formia och det känns kul. Hittills har vi haft ett riktigt bra stafettpass, det första för året, där vi slipat på våra växlingar tillsammans. I fjol sprang vi i stafettlaget fort men växlade ganska dåligt. I år är det tänkt att vi ska ändra på det och därför gör vi detta läger ihop för att kunna växla snabbt och effektivt, och förhoppningsvis är vi också snabbare än i fjol. Tillsammans kan vi springa otroligt fort om vi bara får ihop det, men det är just det. I stafett är det mycket som ska klaffa om man ska få en bra tid, och genom att träna mycket ihop så kan man öka chansen till just det. Den tid vi gjorde i fjol, 39,23, ska vi slå i år! EM är det stora målet för året.

Formia är i mitt tyckte det bästa stället att åka på läger på i Europa. Vädret är varmt och stabilt, maten är fantastisk och träningsmöjligheterna mycket bra. 100 m från anläggningen ligger medelhavet vackert. Inte så dumt faktiskt. Att åka hit och toppa formen är riktigt bra, och man behöver inte tänka på så mycket annat än att träna. Vi bor, tränar och äter på samma ställe och man har c:a 50 m från sitt rum till banan och ytterligare 50 m till restaurangen. Ett rätt enkelt liv. Hittills har vi inte gjort så mycket sedan vi kom hit utan mest tagit det lugnt. I USA behöver man bil för att ta sig överallt, så det är rätt skönt att bara slappna av och njuta under den tid man inte tränar.

I morgon väntar ett lättare pass innan vi ska smacka på med två tuffa pass under lördagen, då med växlingsmoment igen. Det kommer att bli kul och vi ska nog köra de växlingarna mot varandra för att öka kvaliteten ännu mer. Det ser vi fram emot!

Panorama över arenan

Panorama över arenan

Gaeta i horisonten

Gaeta i horisonten

Formia

Leave a Reply