Acceleration, styrka och mattflytt


En halv evighet sedan senaste blogginlägget, blev jag varsamt upplyst om av folk i min närhet. Och de har ju alldeles rätt, det var länge sedan. Bot och bättring lovas, men kommer knappast att hållas. 🙂

Träningen går helt enligt plan. Två av tre veckor på denna period är avklarade, en period som innehåller grundträning men med sprintspecifik karaktär. Tunga motståndslopp innehåller en av veckans sprintpass och det är också ett av de roligaste. I den här perioden får man inte riktigt tillfälle att ösa på max, men motståndslöpningarna tillåter det. Där man kan dundra på ordentligt vilket är skönt. Motståndslöpningar är också ett ypperligt tillfälle att bana in teknikmönster i accelerationen, något jag skrivit om tidigare.

Vi springer också en del längre lopp. För någon vecka sedan var vi i träningsgruppen nere i Bollnäs och körde för att få lite variation till kulvert hemma. Där passade vi på att träna med landslagsmannen i sprint Joel Groth som körde lite 200-ingar med oss. Det är inte ofta tre fjärdedelar av ett stafettlag från Finnkampen tränar ihop, men så var det här och det var kul. Samarbetet och lyftet för svensk sprint fortsätter!

Gårdagens träningsdag var tuff. På morgonen körde vi acc med motstånd och på kvällen knäböj och axelpress med lite allmänstyrka. Efter det var det dock dags för en krävande uppgift, nämligen att flytta mattorna nere i kulverten. Ett par gånger per år tvättas det där nere och då måste mattorna tas bort och dras åt sidan, för att nästa dag sättas tillbaka igen. Ett tufft jobb med tanke på att det är 180 m matta, men det gick bra och nu är det gjort för vår del för i år.

Lite mer än träning hinns med. I förra veckan var jag med pappa ut på älgjakt vilket var ett tag sedan. Ofta har man träning samtidigt som han är iväg, men nu var tajmingen bättre och vi kunde sticka iväg ut. Tidigt i ottan drog vi iväg till Oxsjön och satt på pass. Tyvärr blev det ingenting för oss, men en annan kille i jaktlaget fällde en tjur. Senast jag var iväg var nog för sex år sedan och då blev det dramatiskt på så sätt att jag och pappa fick en stor björk över bilen när vi körde hem som halvt demolerade den. Det gick emellertid bra och så även denna gång. Inga träd fallna!

I morgon väntar en riktig höjdare. Jag, min bror och en kompis till honom åker till San Francisco och ska sedan bila ner till Los Angeles och slutligen Las Vegas. Jag har inte varit i Kalifornien förut så det ska bli grymt häftigt. Jag tajmar resan med en viloperiod, så det blir något pass där borta denna vecka för att sedan ta det lugnt och ladda batterierna inför nästa period. För att träna hårt måste man vila hårt!

Leave a Reply