A strike of lightning


OS-finalen blev helt fantastisk. Det blev nytt världsrekord, och på vilket sätt sen. Usain Bolt sprang och lämnade resten av fältet efter sig, vid 80 meter kunde han inte kontrollera sina känslor och sträckte ut armarna mot världen. Redan vid 60 m gick det rysligt fort, en splittid på 6,32, sju hundradelar snabbare än det gällande inomhusvärldsrekordet. Sedan gick det ännu fortare, för snabbare toppfart än vad han hade har ingen annan människa på jorden någonsin haft. Förutsatt att ingen skada kommer emellan så är samtliga globala mästerskapsmedaljer hans de närmaste 10 åren. Det finns med största säkerhet ingen sprinter idag som kan matcha vad Usain Bolt kan göra. Det var nämligen inte perfekta förhållanden igår.

Jag hoppas att Asafa Powell kan resa sig stark ur detta och komma tillbaka. Det unnar jag verkligen honom. Han bör hinna med ett OS till, han är ju trots allt bara 25. Det var unga medaljörer på 100 m igår. Bolt är född -86, Richard Thompson -85 och Walter Dix -86. Det kan bli några spännande år med världssprint framöver.

I helgen gifte min syster sig med sin Emil och hade mottagning i Munkbysjön. Både bruden och brudgummen var otroligt vackra och mottagningen var väldigt trevlig. Vädret visade turligt nog upp sig från sin bästa sida och jag hoppas att de får det bra tillsammans. Det är de värda!

2 thoughts on “A strike of lightning

  1. Det var sannerligen helt otroligt att se någon springa så fort, och dessutom utklassa de andra i loppet.

    Vafalls? Har din syster gift sig? Vad roligt! De ska båda ha ett stort grattis och lyckönskningar från mig! 🙂

  2. Såg finalen själv faktiskt och även om jag inte var så upphetsad så bräckte jag ur mig ett “bra gjort” när Bolt satte världsrekord.
    Vafalls giftemål inom tärnhuvudsläkten? Gratulationer och blommor till alla!

Leave a Reply